Diş Beyazlatma
Dişlerinizi beyazlatmak için kullandığınız doğal diş beyazlatma yöntemleri zararlı mı? Yoksa gönül rahatlığı ile kullanabilir misiniz? Yazımızda tüm bu noktalara cevap vermeye, konuyu çok daha anlaşılır hale getirmeye çalışacağız.
Dişler Neden Sararır? Beyazlatma İşlemi Zorunlu mu?
Dişler genel olarak hepimizin bildiği gibi dış etkenlere bağlı olarak sararır. Asitli içerecekler, sigara, fazla kahve ve alkol tüketimi dişlerin renginde değişime neden olur. Aynı zamanda antibiyotik gibi bazı ilaçların kullanılması, şekerli gıdalar, dişlerin yeterince temizlenmemesi gibi etkenler nedeniyle de dişler sararabilir.
Aynı zamanda dişleriniz genetik olarak da bembeyaz olmayabilir, kişinin dişleri doğuştan sarı alt tonlu olabilir. Diş lekelenmeleri iki gurupta toplanabilir. Biri iç lekelenmeler, genellikle fırçalamayla geçmezler. Diğeri de yukarıda bahsettiğimiz dış etkenlere bağlı olarak oluşan lekelenmelerdir.
Her iki lekelenme için farklı tedavi uygulanmalıdır. Kimi zaman çok yüzeysel lekelenmeler sadece düzenli fırçalamayla geçebilirken kimine müdahale etmek şarttır.
Beyazlatma işlemi zorunlu bir tedavi değildir, kişinin istemesi ve çok daha beyaz diş görünümüne sahip olmak istediği için yapılır. Aynı zamanda bir kere beyazlatma işlemi yaptırdığınızda tekrar ettirmek zorunda değilsiniz.
Beyazlatma Yöntemleri
Genellikle ofis ve ev tipi olmak üzere diş beyazlatma yöntemi vardır. Ev tipi beyazlatma işlemleri kozmetik ya da medikal olarak satılan kitler vasıtasıyla yapılan çok da derin olmayan geçici beyazlatma sağlar.
Ofis tipi beyazlatma ise beyaz jel ve ışık tedavisiyle doktor kontrolünde yapılan uygulamaları kapsar. Bu beyazlatma işlemi ile 3-4 tona kadar bir beyazlama sağlanır. Dişlerinizi beyazlatmak istiyorsanız karbonatla diş beyazlatma gibi doğal yöntemlerden kaçının. Diş minesine ciddi zarar verebilirsiniz.
Aynı zamanda dişlerinizde eğrilik ya da çarpıklık gibi sorunlar varsa porselen lamina ya da zirkonyum kaplama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Böylelikle çok daha bütünsel ve düzgün görünümlü dişlere sahip olabilirsiniz.
Diş tedavisi yaptırmak istiyor fakat karar veremiyorsanız, ClinicExpert uzmanlarından ayrıntılı olarak bilgi alabilirsiniz.