Karın Germe Kimlere Uygundur?
Karın gerdirme ameliyatı hakkında bilinmesi gereken durum, operasyonun temelde bir zayıflama ameliyatı olmadığıdır. Germe işlemi, karın bölgesini şekillendirici ve var olan form bozukluklarını giderici bir ameliyattır.
Genellikle germe ameliyatı , kilo verme sürecini tamamlamış ve bunun sonucunda deri sarkmaları olan kişiler tarafından sıklıkla tercih edilirler. Sık kilo alıp vermeye bağlı olarak oluşabilecek kas zayıflıklarında ya da hamilelik sonrası oluşan yoğun sarkmaları toparlamak için kullanılabilir.
Germe ameliyatının bir kişiye yapılabilmesi için belli bir sarkma ve yağ oranına sahip olması gerekir. Germe ameliyatına uygun olup olmadığınızı Medical Group Turkey uzmanlarıyla görüşerek ücretsiz olarak öğrenebilirsiniz.
Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Karın gerdirme ameliyatı günümüzde iki temel ayrımla yapılır. Birincisi, ileri derece sarkmaları bulunan, kas dokusu zayıflamış, genellikle genital bölge civarında yığılma problemi olan kişiler için uygun olan; tam karın germe ameliyatıdır.
İkincisi ise mini karın germe ameliyatıdır. Mini karın germe ameliyatı; daha minimal sarkması bulunan, kas dokusunda bariz bir problemi bulunmayan fakat göbek bölgesinde cilt fazlalığı olan kişiler için çok daha uygundur.
Her iki ameliyatında ana amacı ciltte fazla bulunan sarkmış cilt görünümünü düzeltip, karın gölgesinin çok daha fit ve formda görünmesini sağlamaktır. İki ameliyat arasındaki temel fark kapsamlarıdır.
Ameliyat Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?
Ameliyat sonrası özellikle ilk günlerde ağrı ve karın bölgesinde gerginlik hissi oluşabilir. Ameliyat özellikle tüm karın gerdirme ise özellikle ilk 4 gün yatak istirahati yapılmalıdır. Düz yatma pozisyonu, karın üzerindeki gerginlik hissinin oluşumunu hafifleteceği için mutlaka yatış pozisyonuna dikkat edilmelidir.
Ameliyat sonrası 1 gün hasta doktor kontrolünde kaldıktan sonra taburcu edilir. Fakat günlük hayatına dönüşü operasyonun büyüklüğüne göre 1 hafta ile 15 gün arasında değişecektir.
Cerrahi süreci desteklemek için karın kuşağı ya da özel korse gibi destekleyici kullanımı önerilmektedir. Özellikle ilk aylarda karın egzersizi yapılmamalı ve ağır sporlardan kaçınılmalıdır.
Her hastanın kendini toparlama süreci farklılık göstermekle beraber, karnın düzleşmesi ve nihai bir hal alması 1-2 ay içerisinde gerçekleşir. Bu süreç boyunca karın bölgesi hassas olacağı için günlük rutin işlerinizi yaparken çok daha dikkatli olmalısınız.
Ameliyat sonrası ödemin inmesi ve sürecin tamamlanmasının ardından şekillenmiş, gergin ve çok daha fit bir görünüme kavuşabilirsiniz. Ameliyat için uygun olup olmadığınızı hasta danışmanlarımızla ücretsiz olarak görüşerek öğrenebilirsiniz.